Husligt- saftkok.


Vi satte igång och plocka vinbär igår, sambons sista semesterdag till ära. Det visade sig vara ett gott bärår på våra buskar (eller har jag varit för tidigt ute åren innan?). 
Ganska snabbt och enkelt hade vi samlat ihop fyra liter av den svarta sorten, och en halvliter röda. Sistnämnda blev infrysta och av de svarta bären har det nu kokats saft. Hela två liter mumsig svartvinbärssaft blev resultatet. Känner mig mycket nöjd, stolt och duktig!! 


                    *******************************************************************************************************
Recept svartvinbärssaft- ca 2 liter färdig saft
4 liter bär
16 liter vatten
10 dl socker (ev mer om så önskas...)
ev.  2 krm natriumbensoat  (konserveringsmedel)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0