De går inte så bra...

Jag har börjat spela tennis. Är nyligen hemkommen från andra lektionen. Jag suger, som de unga hade uttryckt det. Den här damen är totalt kass. Men det ser ju så lätt ut när man tittar på tv. Som om vem som helst skulle kunna bli riktigt bra, bara man lägger ner lite engagemang.
Jag måste börja tjuvträna, kanske skulle jag ta och skaffa en sådan där tennistränare ni vet där bollen sitter i ett snöre som är fastsatt i någon typ av betongklump. Frågan är bara var jag ska stå, här är så trångt mellan husen, skulle säkerligen lyckas panga någon ruta. Det skulle ju va nått. Inte nog med att de äldre på gatan är hyfsat trötta på barnen som skjuter bollar lite varstans, Petra 32 år ska sätta igång nu också.
Nä, det är kanske inte så bra. Men jag hatar att vara sämst. Och jag är verkligen det. Men huvudsaken är ju att det är kul (precis de ord som brukar yttras till barnen), och det är det...:-)

Vettig film för de minsta!!

Jag skulle aldrig bli en sådan där mamma som sätter ungarna framför tv:n titt som tätt. Använda tv:n som barnvakt, hujedamig! Det är mycket man tänker att man inte ska göra innan man befinner sig där.
Men tvätten måste tvättas, hängas på tork, vikas ihop och läggas in i respektive garderob. Veckans måltider ska planeras, och helst varieras- så alla blir nöjda åtminstone nån gång var emellanåt, sedan skall den inhandlas, stoppas in i kyl/frys/skafferi för att sedan tillagas. Huset skall städas- innan anticimex måste tillkallas. Sängkläder bör bytas innan alla kvalster blir stora som myror (förmodligen inte möjligt men rädslan finns ju). Sedan kan det ju hända att man vill piffa hemmet lite extra någon gång, eller umgås med någon vän, eller iaf prata ostört i telefon med en vuxen människa. Och ja, då är det bra med tv:n. Den har en otrolig förmåga att uppsluka barn så möjligheten för mig som mamma finns att ta i tu med allt det där jag bör göra, eller vill göra för att känna mig nöjd med mig själv.
För ett tag sedan fann jag filmen "Snuttefilm-för de små" och beställde hem. Skittrist för en annan, men lillplutten är nöjd. I lugnt behangligt tempo ändras bilderna på det gamla hederliga viset, och en berättande röst guidar i händelserna. Nästan som att lyssna på en saga. Känns bra! Iaf så bra det kan kännas när det dåliga samvetet kommer krypandes.


Foto:adlibris.com



Språkutvecklingen framskrider.

Minstingen är lite över 2,5 år gammal nu. Om vi jämför med de äldre syskonens språkutveckling, vilket man inte ska göra men ändå gör, så ligger han helt klart efter. Men det verkar som det börjar lossna nu.
För ett par månader sedan började han med följande tvåords mening;

- Mamma bajs!(kan vara pappa också).

Det känns förstås lagom kul när man går i mataffären och de orden yttras i högan sky. Men jag ler och tänker att utvecklingen åtminstone går framåt.

Så i morse tog han ännu ett steg i rätt riktning;

- Hej mamma bajs!, lät det.

Helt klart en treords mening! Den här mamman är stolt! (även om jag hade önskat att det vore andra ord som valdes...)

Dagens roligaste.

Vi satt och fikade idag mellan min och dotterns ridlektioner. Några tjejer som ansvarade för ponnyridningen på gården stod strax bredvid oss med ridskolans åsna. Då kommer en man fram till tjejerna och undrar om det finns någon ponnyridning. Svaret blir såklart "Ja", det är ju just det de håller på med. Mannen tittar lite fundersamt på åsnan och undrar sedan om det där verkligen är en häst? Tjejerna svarar att det är en åsna. Då börjar mannen klappa på åsnan och utbrister:- Oj, vad det dammar, den behöver dammsugas!
Jag antar att han skojade, själv började jag iaf asgarva åt den kommentaren.

Över förväntan.

Sambon började jobba idag efter tre månaders ledighet. Ledighet vore kanske synd att säga då han mestadels snickrat på huset, vi håller på att bygga ut. Men han har iaf befunnit sig på hemmaplan.

Hur som helst så var det nästan lite skönt att vara hemma själva, jag och lilleman. Skönt att vara tillbaka i planerar, organiserar- och kontrollfreak rollen. Jag har tagit lite paus ifrån det huvudansvaret nu i sommar, och det har väl känts lite halvjobbigt mellan varven när man egentligen vill att saker ska vara på ett sätt, men helt enkelt inte orkar styra upp till fullo. Och egentligen vet jag inte om det ens är nödvändigt, kanske inte för de andra iaf, men för mig!! Men som sagt, nu har jag "vilat" ett tag och nu är det åter tillbaka till sysslorna. Här skall skrivas listor, antecknas i almanackor och tvättmaskinen skall gå på högvarv!! (Hoppas sambon kan ta lite semester om en vecka igen...*fniss*)

RSS 2.0