Dagens bestyr.


Jag har dille på att skriva listor, och det är av just den anledningen att jag ska komma ihåg vad som behöver göras. Risken är stor att mitt minne sviker mig annars...
Dagens to-do lista blev lång:

♥ Ringa tandläkaren (Dottern har två lösa framtänder i underkäken. Igår såg vi att en av de nya redan börjat tränga igenom- innanför nuvarande! Som tur var så var det ett vanligt fenomen som inte var något att oroa sig över, skönt)

♥ Ringa och avanmäla dottern från dansen som börjar idag (det får räcka med två aktiviteter nu, simskola och ridning)

♥ Biblioteket (jag och minstingen tog en morgonpromenad till bibblan för att lämna tillbaka lite böcker och tidningar. Lyckades låna med mig ännu fler hem...)

♥ Beställa tid för klippning av äldsta sonen. (Panik!! Dags för skolfotografering nästa vecka!!)

♥ Hämta tapeter som vi beställt till sonens rum (så ska vi få tid till att få upp dem också...)

♥ Åka till Intersport och inhandla nya skor till sonen, de andra är totalt utslitna (upptäckte att tån tittade ut häromdagen, inget sonen registrerat dock!!:-))

♥ Införskaffa innegympaskor till dottern, imorgon är det dags för första idrottslektionen i skolan.

Den dagliga tvätten skrev jag aldrig upp på listan, den gör sig ständigt påmind ändå. Önskar att jag hade mer torkmöjlighet så det gick att tvätta flera maskiner i rad istället för en så fort det är ledigt på torkställningen.

Dessutom blev det bullbak nu på kvällen också. Skönt att ha lite fika hemma i frysen, man vet aldrig när det kan behövas. 



 


Snart ny vecka!

Imorgon är det måndag, och måndagar betyder nystart för mig. Och då syftar jag på att det är slutätet av onyttigheter. Oftast tar det löftet slut redan på tisdagen då jag är så trött i huvudet av alla konflikter som lyckas bli här mellan mina två äldsta barn. Det är millimeterrättvisa som gäller!! Lite uppåttjack i form av sötsaker brukar då genast ge mig lite ny energi till att orka med!!

Men jag har nu tagit till en plan B i form av ett nyinskaffat friskis och svettis kort. Så blir det fusk med onyttigheter så ska det iaf  kunna jämnas ut med lite motion. (Om jag inte gör som jag brukar förstås, att jag införskaffar ett dyrt träningskort som jag sedan nyttjar sisådär två gånger...)

Dags för projekt "ny kropp"!!

Jag pratade med barndomsvännen Sandra för en stund sedan, det nalkas återförening med alla niondeklassare som gick på vår skola. För ett tag sedan kom det hem en inbjudan från Barabamba, men jag har inte riktigt kunnat bestämma mig för hur jag ska göra...Men Sandra hon lät så på så känner jag mig också motiverad. Har dock en aningen panik över denna förfärliga kropp som jag lyckats skaffa mig, måste hitta en mirakelkur som kan trolla bort massor med kilon på en månad. Vill ju, som jag sa till sambon innan, inte vara både fet och misslyckad... Lät nog lite hårt mot mig själv, men vad jag menar är att det känns som att klassträffer går ut på att man ska visa hur snygg och framgångsrik man blivit. Och jag som inte ens har något jobb!!*suck...* Kanske kan jag iaf lyckas bli lite snygg...eller så får jag väl supa mig snygg, det brukar ju också funka, hehe...;-) 

Det gick bra!!

Jag kom upp på hästen, och jag lyckades hålla mig kvar där tills ridlektionen var slut! Wow, jag är impad av mig själv (och otroligt lättad!!) Det var nån som sa till mig att rida var som att cykla; har man en gång lärt sig så sitter det. Jag var mycket tveksam till det påståendet... men faktum är att jag tror att det stämmer!! När jag väl kommit i gång i trav och lyckades få till "rida lätt" momentet kändes det nästan (med stor betoning på nästan) som igår. Och när det var dags för galopp, kunde jag inte låta bli att även prova på det momentet, skitkul!!:-) Kan dock inte minnas att det var så jobbigt att rida. Var genomsvett efter lektionen och hade hyfsad träningsvärk i ett par dagar efter. 
Nu håller jag tummarna för att få samma häst även nästa lektion. Den jag red var av rasen fjording och kändes lugn, trygg och pigg på en gång. En riktigt mysig tjej!!♥♥♥


Lite nervös...

Oj, oj, oj vad är det nu jag ska ge mig in på? Har gått och anmält mig till att börja rida på ridskola, och första lektionen är imorgon!! Det pirrar ordentligt av oro i magen, men samtidigt känns det spännande. Red som barn, men det är ju ganska många år sedan. Jag hoppas verkligen hästarna ska vara snälla mot mig...
En tanke som slog mig tidigare är just det om jag skulle ramla av. Kan inte minnas att det gjorde särskilt ont då det skedde som barn, mer att man blev lite överrumplad och chockad då det hände så plötsligt. Men hur skulle det gå idag med den här stela kroppen? Skulle förmodligen bryta varenda ben ikroppen.

Vi var och red turridning jag och sambon förra lördagen (tjuvträning inför morgondagens premiär). Det kändes rätt naturligt att sitta på en häst, ett krux var dock att jag insåg att ridbyxorna jag införskaffat var rätt tighta. Håller tummarna för att jag ska lyckas få över benet då jag sitter upp på hästen imorgon, kan bli lite skämmigt annars. Men tillbaka till turridningen. Hästarna vi red på var av rasen basjkir, och där vi red tillämpades natural horsemanship. Kändes lite kruxigt, särskilt för mig som har den engelska ridstilen inlagrad i minnet. Men jag kan rekommendera alla att prova på detta, det var enormt lärorikt och kändes så logisk då man utgick ifrån hästens naturliga beteende.

Nä nu får jag ta och slita mig härifrån, dags att komma i säng. Och håll gärna tummarna för mig imorgon, kan behöva allt tänkbart stöd!!;-)

Varför lär jag mig aldrig?


Tänk om man kunde ha en inbyggd panikknapp som man kunde trycka på vid hett läge. Så kunde det dyka upp en fixare som kunde styra upp situationen, bara så där!!;-)

... att det inte är  någon bra idé att ta med sig tre barn på en flera timmars shoppingtur! Det är precis som med att föda barn, det är först när man befinner sig i skarpt läge så att säga som man kommer till insikt: "-Just det, det var så här jäkligt det var, vad har jag gett mig in på??" Och man förstår inte rikigt hur man kunnat glömma, eller förtränga kanske är ett bättre ord, för man vill ju så innerligt gärna. Och kanske går det bättre denna gång, chansen finns ju alltid!!

Men när man står där med alla kassar, jagar minstingen som skriker i högan sky samtidigt som det är ens tur att betala i kassan, känner paniken stiga i jämn takt med svettmängden (så att man visserligen snart får vara ensam i affären pga den förfärliga odör man lämnar efter sig), då känns det faktiskt som att det var dömt att misslyckas, chansen till en positiv upplevelse är minimal!! (Men känner jag mig själv rätt så är jag snart där igen...*fniss*)

Skolstarten närmar sig.

Nästa vecka drar skolorna igång här i stan. Äldsta sonen börjar tvåan och tjejen i förskoleklass. Jag och minstingen blir kvar här hemma, försörjer mig på det nyinförda vårdnadsbidraget fram till sista januari och sedan blir det till att gå över till de sista föräldrapenningsdagarna. Vad som händer sedan vet jag inte ännu, vi får se vad ekonomin tillåter och hur jag själv känner då.

Nu känns det som att att det börjar bli dags att se över vad som behöver inhandlas inför skolstarten, ska försöka få till en lista imorgon. I klädesväg passade jag på att inhandla en del då jag jobbade på Lindex i sommras. Det gäller att passa på när man får lite extra rabatt!!;-)

Jag brukar satsa på fleecefodrade gummiställ då det ofta är slaskigt väder på vintrarna. Inhandlade dessa ytterplagg till dottern och minsta sonen, alla delar från Lindex. Nu gäller det bara att hitta till äldsta sonen också, vill inte gärna köpa likadana till båda grabbarna.







Alla bilder är lånade från Lindex shop online

Husligt- saftkok.


Vi satte igång och plocka vinbär igår, sambons sista semesterdag till ära. Det visade sig vara ett gott bärår på våra buskar (eller har jag varit för tidigt ute åren innan?). 
Ganska snabbt och enkelt hade vi samlat ihop fyra liter av den svarta sorten, och en halvliter röda. Sistnämnda blev infrysta och av de svarta bären har det nu kokats saft. Hela två liter mumsig svartvinbärssaft blev resultatet. Känner mig mycket nöjd, stolt och duktig!! 


                    *******************************************************************************************************
Recept svartvinbärssaft- ca 2 liter färdig saft
4 liter bär
16 liter vatten
10 dl socker (ev mer om så önskas...)
ev.  2 krm natriumbensoat  (konserveringsmedel)



Det var så roligt, jag måste skratta...

För ett par veckor sedan då jag jobbade extra på Lindex  var jag med om en rolig händelse. Måste bara berätta, hihi:-)

En kund kom fram till mig och undrade över vilken storlek hon skulle välja till dottern, 122 eller 128. Så här lät samtalet:

Jag: Hur gammal är hon?
Kunden: Sju!
Jag: Är hon nyligen fyllda sju eller mer på väg mot åtta?
Kunden: Halv åtta!!

Hihi, sån humor har jag, men jag lyckades iaf hålla mig för skratt inför kunden, alltid nått!::-)


RSS 2.0