Helt besatt!!

Läsmanin fortsätter här. Var en sväng på biblioteket häromdan för att lämna tillbaka ett par utlästa böcker. När jag ändå var där, tänkte jag att jag lika gärna kunde passa på och kolla ifall det kunde finnas fler böcker inne av Sophie Kinsella. Och vet ni vad, jag fann två till!! Först tänkte jag att de kunde jag ha och läsa under resten av semestern, men nu är även de utlästa så jag får väl ta och tänka om. Kanske skulle jag ta och lägga läsningen på hyllan ett tag, äldsta sonen verkar lite bedrövad över mitt ständiga läsande. I går kom han in till mig när jag låg på sängen och läste det sista ur "Mina hemligheter".

-Mamma, får jag säga en sak? började han
-Ja!, svarade jag trots tankarna långt in i boken.
- Du läser väldigt mycket böcker. Det är tråkigt utan dig. Det är så ovanligt...

Loppisfynd.

Vi tittade in på en loppis i helgen som gick. Allra helst skulle jag vilja ha en sommarstuga att "fynda" diverse gamla möbler och husgeråd till, som jag sedan kan "snygga till" med lite färg och så. Ja, det är drömmen. Men nu har jag ingen sommarstuga, och några gamla möbler tror jag knappats sambon godkänner i vårt hus, han tittade frågande på mig när jag kom dragandes med en gammal korg för fem kronor. Tänkte att den kan jag allt måla och hitta på något kul med framöver.
Några gamla böcker och tidningar fyndades också, de kan ju knappast störa mannen i huset tycker jag... 


Här är de mina fynd! 23 kr för en korg, tre böcker
och tre tidningar. Helt ok tycker jag!:-
)


Läsmani.

Jag får inte ett skvatt gjort här hemma, har drabbats av läsdjävulen!! Jag är nog lite av en periodare tror jag, just nu befinner jag mig mitt i en manisk läshysteri där jag knappt kan släppa ifrån mig böckerna. Och när den ena romanen är slut så känner jag ett innerligt behov av att finna en ny att plöja igenom.
Men jag vet också att när hysterin har lagt sig så kan det dröja lääänge innan en bok öppnas igen. Lite knepigt när jag tänker efter, men så funkar jag:-)

En författare jag fått upp ögonen för är Sophie Kinsella. Har nu läst tre romaner av henne, två ur hennes "shopaholic serie"  och en annan fristående, och jag måste bara säga att alla är lika fantastiskt skrivna. Massor med humor, väl genomtänkt handling som knyts ihop under hela bokens händelseförlopp, och så enormt uppslukande. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt: "Bara den här sidan också, sen... " Men det går inte lägga ifrån sig boken. Det händer något hela tiden som gör att man bara vill läsa lite till för att få reda på vad som skall ske.  
Så är du lässugen, satsa på en roman av Sophie Kinsella!! :-) 

Fnisslisor.

Det är mitt i natten nu men det fnissas för fullt inne i dotterns rum, en kompis sover över. Själv sitter jag här och väntar på att de ska komma till ro och somna, så även jag kan få komma i säng. Verkar förgäves, precis allt verkar kunna utlösa ett gott skratt just nu.

RSS 2.0