Snart dags för åka runt fest!





Ja, äntligen har vi blivit inbjudna till den  "berömda"  åka runt festen som arrangeras här i staden varje år. Kanske har vi stigit i rang!?;-)
Nä, skämt å sido, men i år var en bekant till min sambo med i festkommiten och han var snäll och bjöd in oss. 
Det ska bli så kul och spännande!!

Precis som namnet indikerar så åker man runt till andra par och bjuder varandra på mat. Ett par står för förrätt, ett annat varmrätt och sist blir det efterrätt.
Till varje värdpar dyker det sedan upp två par som äter av det goda som bjuds. Vi har dessvärre blivit tilldelade varmrätten.
Så här första gången hade jag hoppats på nått lite enklare som efterrätt som man kan förbereda i god tid innan. Men men, förhoppningsvis blir det enklare nästa år då;-)

Men nu är då det stora dilemmat VAD vi ska bjuda på. Vi står och väger mellan två alternativ; det ena är med lax och det andra med fläskfilé så det är rätt stor skillnad på alternativen. Hmm...

Som om det inte är nog med vilken mat vi ska bjuda på så har jag ju självklara "tjejproblemet"- VAD SKALL JAG HA PÅ MIG?
Det blir en stor fest efterråt när maten är uppäten också. Då samlas alla som varit med på en än så länge okänd plats. Eftersom vi är mellan 200-300 par så bör det ju vara en hyfsat stor lokal.
Jag får bege mig till nån klädaffär nån dag, men helst skulle jag vilja gå ned sju kilo i vikt och skaffa mig en schysst solbränna innan lördag. Är det möjligt tro? Knappast när jag redan börjat denna vecka med att fika med dammsugare...

Men det ska bli kul med lite fest, även om jag ser lite blek och lönnfet ut. Nån ska ju göra det också!! *hihi...*

Hemma med mamma

Förra gången jag skrev så berättade jag om att jag kände mig kluven angående om dottern ska gå på dagis eller inte. Så en måndag för ett par veckor sedan ville hon stanna hemma igen.
Och visst  kan hon få göra det, men det känns nästan lite pinsamt att ringa till dagis titt som tätt och säga att hon inte kommer. Jag antar att de vill ha lite framförhållning med planering och så, och dessutom börjar de nog att undra VARFÖR hon inte vill komma.
Vi åkte iaf dit och pratade med en av fröknarna och hon ställde lite frågor om det hade hänt något på dagis som gjorde att dottern inte ville gå dit. Men lillstumpan sa att det inte hade det, hon tycker bara att det är mysigt att vara hemma.

Så nu har vi bestämt att hon ska gå två dagar i veckan, en dag när det är femårsträff och en när de har skapande. Och hitintills har det funkat bra så vi fortsätter så framöver.

Lite tråkigt är det dock att jag och minstingen inte kan fortsätta med babysången då man inte får ta med äldre syskon. Men det finns ju annat att göra istället...

RSS 2.0