Första advent...

Och vi har inte fått upp en enda ljusstake eller stjärna!! Fy va hemskt! Överallt omkring lyser det julkänsla, förutom här...

Sambon fyllde år i fredags så det har kalasats en del i helgen. Dessvärre kunde inte alla gäster komma en och samma dag eller tid så istället har det blivit fyra olika "sittningar" som jag kallar det.
Först ut i fredags var sambons mamma med partner som skyndade sig iväg innan mina föräldrar dök upp vid åtta tiden. De sov över till lördagen, men skulle vidare på överraskningskalas för en bekant så de kunde inte stanna längre än till på morgonen.
Sedan dök mina syskon upp vid halvtvå tiden på lördagen och sist ut kom sambons pappa med familj, farmor och faster vid halv fem.

Idag har vi åtminstone tagit ned jullådorna från vinden, men så mycket mer har det inte blivit... Varför blir vi lika överraskade av julens närmande varje år? Nån gång borde vi ju kunna få till det!!
Nästa år ska jag satsa på att få upp ljus i fönstrena minst en vecka för tidigt!!;-)

Bra "brun-utan-sol" produkt.


Tan can solspray, 249:-, hudoteket.
(Bild från www.hudoteket.se)



Då jag på sistone blivit nojjig över alla födelsemärken som ser "konstiga" ut (dvs jag tror att jag drabbats av hudcancer) så har jag beslutat mig för att inte sola solarie längre. Med tanke på att jag gjort det sen jag var 15 så kanske det kan vara dags att ta en paus.
Men samtidigt är det så trist att känna sig blek och glåmig, så nu har jag börjat använda "brun-utan-sol" istället. Har hittat en produkt som sprayas på, och jag är supernöjd!!:-) Den heter "Tan can solspray" och har inhandlats från hudotekets webshop för 249:-. Dock  måste jag tillägga att man bör ha någon som kan hjälpa till med sprayningen, särskilt om man vill ha en någorlunda jämn "bränna". Lite trixit att komma åt på baksidan och risk för att se ut som Ross i "Vänner" annars...;-)


Plötsligt händer det!!;-)

Jag fick en konstig energikick igår eftermiddag. Den resulterade i att jag först bakade kolakakor och sedan, på bekostnad av dagens mat, även bröd. 
Ja egentligen hade jag tänkt att tillaga en ris- och kasslerlåda (recept här) som sambon skulle haft med sig till jobbet och vi andra ätit till lunch/mellanmål idag. Men mitt i bakeriets hetta insåg jag att det var mycket roligare att fortsätta baka än att byta till tråkig matlagning...  

Dessvärre har jag i brist på energikick idag frossat i härligt onyttiga kolakakor. Har hört att man måste hålla igång intaget för att förbränningen ska hållas uppe;-)


Mumsigt!!:-)



Inte lika mumsigt, men det är ju så gott med nybakat bröd!!!

Lite shopping...

Måste bara visa mina söta inköp jag gjorde för nån vecka sedan. Kunde inte motstå...



*Ett tio-pack tändstickor med söta rosor på. Inhandlades på rusta för 10:-
*Och en söt plåtburk med prickar på, 25:- (reapris) på Hemtex. Vet inte vad jag ska ha den till, men söt iaf... 

Dåligt väder- dåliga kläder...

Jag och dottern var på ridskola i går. Vi klädde oss ordentligt med regnkläder och gummistövlar. Men inget regn kom det...

Sen var det ridning idag också då dottern fick ta igen en gång hon missat. Så när vi kom till det där med kläder,  valde jag denna gång att skippa regnkläderna men ändå satsa på gummistövlar eftersom vi traskar i skogen med MASSOR av lera!  Det visade sig dock vara ett felaktigt beslut, igen!! För denna gång började det regna så snart  att vi kommit ut ifrån stallet. Och som inte det var nog så började det  hagla också! Gjorde riktigt ont i ansiktet, dottern började nästan gråta...
Nästa gång tar jag det säkra före det osäkra och satsar på ordentliga kläder, ifall ifall!!


Lillstumpan på hästryggen under en ponnyridning i slutet av sommaren.

Måste klaga lite...

Sambon "lovade" att han skulle komma hem tidigt idag, redan vid tre-tiden! Men icke sa nicke, klockan tickade på och först vid tjugo över fyra dök han upp. :-(
Ok, jag vet att han inte bara kan abryta mitt i ett möte och  rusa därifrån för att han "lovat" mig, men vid det här laget borde han tänka sig för ett par gånger INNAN han "lovar"! Det är inte första gången det blir så här!!

Efter att varit hemma och "gästspelat" en stund åkte han sedan och klippte sig. Han hade egentligen bokat tid på morgonen men då frisören önskat byta tid blev det på eftermiddan idag istället, precis då jag är som mest trött och urtömd på all energi och bara vill lämpa över barnen på nån annan en liten stund för att få vara ifred , bara en liten stund iaf...

Och när han sedan kom tillbaka nyklippt,  hjälpte han till med att plocka fram kvällsmaten och åt tillsammans med oss. Sen var det dags för telefonmöte med en kollega på ett annat kontor. De hade fått i uppdrag att kolla nått (visst är jag insatt...??!) och presentera det i morgon. 


Själv fick jag ta med mig tre barn upp för nattning. Först blev det sagoläsning för de två största medans minstingen utforskade ALLT i rummet. Och sen kom ,till min lättnad, sambon upp och nattade minstingen medans jag kunde fixa lite tradera affärer - JAG ÄR BESATT!!;-)

Puh, paketen är skickade!

Nu är nästan alla mina auktioner på Tradera avslutade, har bara en overall kvar som är inne på de sista timmarna. Alla har varit supersnabba med att betala så jag kände en viss press att även jag vara snabb på att skicka iväg paketen. Och det fick jag gjort igår kväll, men puh vilken pärs.
Ibland undrar jag vad jag gjort för ont för av nån anledning tycks alla bekymmer hopa sig på en och samma gång. Då sambon jobbar inom elbranschen och vädret igår inte var det bästa så fick de en hel del avbrott som de behövde fixa iordning innan de kunde gå hem för dagen. Eller iaf få någorlunda koll på läget, vilket innebar att han var hemma först klockan åtta på kvällen.
Och visst kan jag förstå det, MEN jag behövde få iväg mina tradera vinster (MYCKET VIKTIGT!;-)) och det helst innan klockan var sex då posten går iväg. Klockan fem fick jag reda på att sambon inte skulle hinna hem i tid, och min bil kunde jag inte köra med då vindrutetorkarna lagt av. Så det blev till att snabbt ta på regnkläder på både mig och barnen. Minstingen lyckades bajsa precis innan vi skulle gå så en aning svettig blev det till att byta blöja också-  och då upptäckte jag  till min stora förfäran att blöjorna var slut! Som tur var så kom jag på att vi hade fått en provböja från Pampers tidigare på dan- TACK PAMPERS!!

På med reflexvästar och upp på cyklarna för barnen, jag gick med minstingen i barnvagnen. Klockan halv sex lyckades vi iaf komma iväg och ett par minuter i sex var vi framme på ICA för att göra våra ärenden.
Tanten framför hade ingen brådska så klockan hann passera sex innan det var vår tur, och säcken som posten skulle hämta hade placerats framför disken.
-Nähä, tänkte jag det blir ingen avgång för mina paket idag! Men, till min stora glädje hade inte postmannen kommit än så de kom iväg iaf med gårdagens försändelse och förhoppningsvis har de idag kommit hem till mina auktionsvinnare!


Puh, det är över för denna gång! Få se vad jag skall försöka auktionera ut nästa gång, det finns en hel del på lager...

Första auktionen avslutad!!

Jag har fått "traderafeber"!! För ett par veckor sedan då jag googlade efter något hamnade jag på traderas sida, vilket man ofta kan göra tycker jag- det mesta tycks säljas där!  Men denna gång stannade jag kvar och kollade runt på sidan, och det var då idén föddes att jag kanske skulle prova att sälja av lite barnkläder. Dessutom har jag hunnit handla några grejer där också, lite garn som jag kom över billigt:-)


Så igår avslutades min första säljande auktion- en rosa vinterjacka som tjejen haft. Utgångspriset var 15:- och högsta budet hamnade på 82:-, helt ok tycker jag själv som var rädd att ingen skulle vilja köpa nått.
Pengarna har redan satts in på mitt konto så nu har jag paketerat jackan och ska posta den imorgon. Det blir spännade att se vad portot går på,  jag angav 33:- i annonsen. En ren gissning som jag tyvärr inte tror kommer hålla, förmodligen kommer det gå som skrymmande brev och då blir det genast dyrare. Men det var detta som jag uppgav till köparen så överskjutande belopp får jag själv stå för. Förhoppningsvis får jag mer koll på portotabellen framöver.

Sedan har jag ytterligare fyra objekt utauktionerade, de flesta avslutas imorgon. Spännande att se vad de slutar på! Självklart hoppas jag på så mkt som möjligt!;-)
Jag kan absolut  rekommenderar andra att både handla och sälja på tradera. Bättre att sakerna kommer till användning än att de ligger hemma och samlar damm!

Vilken böghög!!

Så här ser ut! Jag kommer aldrig ikapp. När det plockats och städats i ena änden så dras det ut i andra. Men jag tror att de flesta föräldrar känner så, och det hjälper inte hur mycket man tjatar! Det är ett evighetsjobb!!

Kolla in tvätthögen! Vi brukar kalla den för böghögen. Ursäkta uttrycket, men det myntades en gång då jag var mkt ilsken på min kära sambo för att han valde att lägga tvätten på sovrummsgolvet istället för i tvättkorgen. Jag var som sagt väldigt arg och "böghög" infann sig i stundens hetta;-)

 

     
 Så här ser det ut hemma hos oss en helt vanlig dag mitt i veckan!   
                                 

Trevlig dag!

Idag har jag varit på barnvagnspromenad med en annan mamma och hennes bebis. Det skiljer bara en dag på våra småttingar! Efter promenaden bjöds det på fika hemma hos henne. De hade stort hus, MYCKET större än vårt! Det är just när man varit hos andra med dubbelt så stor yta som det känns väldigt pluttigt att komma hem. Men men, man kan ju inte ha allt brukar jag försöka trösta mig med. Jag har ju faktiskt möjlighet att vara hemma med barnen ett bra tag framöver just för att vi har ett hyfsat billigt boende. Ibland får man välja, men helst skulle jag vilja ha båda delarna!!;-)


                                             
Skillnaden är rätt stor mellan ett slott och en koja. Vi bor i det sistnämnda alternativet. (Obs! Slottet på bilden är Läckö slott).

Hur som helst så var hon supertrevlig den andra mamman och jag hoppas att vi kommer ses fler gånger framöver. Hon var så lätt att prata med. Ibland kan det bli så krystat när man träffar nya människor, kanske just för att man inte har  så mycket gemensamt. Det brukar alltid vara lättare när man befinner sig i någorlunda samma fas i livet, då flyter samtalet naturligt.

En bra och trevlig dag i dag!!:-)

Dagens tips!

Blanda inte varm vätska och mjöl i en redningsbägare och skaka. Det får värsta champagnekork effekten!

Jag ska erkänna att jag inte är så duktig på att tillaga bebismat utan brukar köpa burkar istället. Men nu hade jag slut på dem och orkade inte åka och handla. Istället tog jag fram köttfärslimpa ur frysen och kokade potatis. Av potatisvattnet tänkte jag sedan göra sås till.
 Det var då det ödesdigra inträffade; en kletig mjöl-  och vattenblandning skvätte rätt upp på mig. Ansikte, hår och kläder fick ta emot sörjan, inte särskilt trevligt!  Och i det läget fanns det ingen tid till att tvätta hår och byta kläder då vi redan hade knapert om tid till att hinna med matning av lillkillen och sedan skjutsa tjejen till kyrkans barntimma. Varför skall allt hända när det inte får hända?!! I sådana lägen vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.


Jag har också varit och klippt mig och färgat håret idag. Fick ursäkta mitt kladd i håret när jag kom dit, men hon skrattade mest som tur var.
 Någon större förändring av frisyr blev det inte. (Tyvärr har jag inga bilder att visa nu. Skulle behöva ett stativ till kameran så jag kan foto själv).
Just nu har jag håret på utväxt, saknar mitt långa hår jag hade förut. Det gick av under den senaste graviditeten (jag är inte särskilt snäll  mot håret heller, beror inte bara på graviditeten- men jag kan ju skylla på det!!;-))
Det blev mest att hon klippte bort det yttersta slitna håret. Usch va tråkigt det är när det inte är nån direkt frisyr utan bara lite halvdana längder.
Vi pratade också om att eventuellt sätta i löshår sedan. Extensions eller vad det heter, kan inte den biten så bra. Men det finns någon variant som går att ta ur och sätta i  om och om igen.  Annars brukar det bara hålla i cirka 3 månader och det skulle vara lite trist tycker jag. Men innan dess bör det växa ut lite till. Den som vill fin får lida pin heter det ju...

Så var den borta!!

Varje sommar brukar det skrivas om farliga födelsemärken i dagstidningarna. Och jag som är halvhypokondriker får alltid upp ögonen för de artiklarna och börjar granska min kropp.
Så i år när det åter var dags lyckades jag hitta ett födelsemärke som jag tyckte hade förändrats. Det hade blivit lite mörkare, lite mer utåtbucktande och jag tror t.om att jag i det ögonblicket kunde minnas att det också hade kliat nån gång.
Jag kände dödsångesten närma sig och halvt panikslagen ställde jag mig frågan vem som skulle ta hand om barnen sedan när jag var borta. För det är ju verkligen så att ALLA som har någon typ av hudförändring kommer att dö!! ;-)


När jag slutligen lyckats sansa mig något  LOVADE jag mig själv att söka upp läkare i tid INNAN det var försent.
Och i dag har jag varit på vårdcentralen, visat upp min minimala fläck som trots allt inte verkade vara så farlig. Läkaren sa att han kunde ta bort den om jag önskade, så nu är den väck!!  Om två veckor skall jag tillbaka för att ta bort stygnen och inom fyra veckor skulle jag få reda på om den vara av elakartat slag eller inte. Bara att hålla tummarna!
Så var det en fläck mindre att oroa sig för...:-)

Äntligen är de på plats!!

Äldsta sonen fick ett eget akvarium i födelsedagspresent förra året när han fyllde 6 år. Det är snart ett helt år sedan (*oops!*) och först nu har vi  äntligen lyckats få fiskar i det. Väntan har varit låååååååång....

Vi har tidigare gjort ett par försök att få till det med växter o.dyl, men först tyckte vi att pumpen var för högljudd, sen fick vi sniglar och växterna växte hejvilt. Men nu som sagt så är de på plats!!





Äldsta sonen och dottern fick välja varsina sorters fiskar. Sonen valde guldfisk (slöjstjärt) , och dottern valde kardinaltetra. Till en början stannar antalet på totalt sju fiskar i akvariet. Sedan om c:a två veckor när vi vet om de fortfarande lever så kan vi komplettera med fler. Dessa två veckor är mest kritiska. Vi håller tummarna och jobbar på att skapa/bibehålla en god vattenkvalitet där de kan trivas och må bra.



På bilden syns Pelle till vänster och Nemo till höger. Sonen har döpt dem!:-)


Och här syns dotterns fem kardinaltetror. Namnen varierar från dag till dag. Men Nailie är ett namn som återkommer ofta!;-)

Halloweenpyssel!

Halloween är inte nån högtid som jag egentligen är noga med att fira. Jag skulle helst låta bli om jag ska vara ärlig, men barnen tycker att det är spännade och kul.
Och även om jag inte är så förtjust i halloween så är det ju rätt kul att pyssla. Kolla in våra mästerverk nedan!!;-)

Pumpalyktor tillverkade av äldsta sonen!




Marsipantårta med spindelnät av smält choklad och spindlar av röd pyntgelé.




Två stolta tårtbakare!

Vilken lyckad fest!

Dessa två klänningar inhandlades under en shoppingtur dan före festen. Den till vänster bars under kvällen tillsammans med ett par svarta högklackade stövlar. 
Klänningen tv inhandlades på Veromoda 499:-, den th kommer från Lindex, 349:-



Åka runtfesten var en riktig höjdare! Lite stressigt dock att åka runt och dessutom hinna färdigt med maten, särskilt då vi hade varmrätt. Nästa år hoppas jag på efterrätt!

Men alla vi besökte eller hade som besök var jättetrevliga och lätta attt prata med. Var lite rädd att det skulle kännas stelt, men det löste sig ju...:-)

Efter alla måltider bar det av till en gemensam samlingsplats där den stora festen hölls. Där var det livemusik, dans, reselotteri (vi vann dock inget!*snyft*), och alkoholförtäring. För min del blev det lugnt med alkoholen då detta var den första festen efter att jag slutat amma. Vill ju inte riskera att bli för pinsam! Men en och annan "fuldans" lyckades jag allt få till iaf!!;-)

Maten vi bjöd på var efter ett  recept jag fått från min mamma. Hon har i sin tur fått det av en arbetskamrat så tyvärr vet jag inte vad rättens riktiga namn är. Här följer receptet:

FLÄSKFILÉGRYTA:

* 9 hg fläskfilé
* 2 stora kryddkorvar (vi använde chorizo)
* 1 röd paprika i strimlor
* 1 dl hackad ättiksgurka
* C:a 5 dl grädde
* 1 msk vetemjöl
* 2 msk mejram
* 1½ tsk salt
* 2 krm svartpeppar
* 1 burk syltlök a´195 gram.

Stek korven i små skivor. Ta upp den och bryn filén med smör. Tillsätt mjölet och häll på grädde. Lägg sedan i paprika, korv, ättiksgurka, kryddor och syltlök. För färgens skull kan man också hälla i lite soya efter behag. Låt grytan småkoka i 15 minuter och servera sedan med klyftpotatis.

Vi serverade grytan med klyftpotatis och morötter skurna i stavar som tillreddes i ugn. Både vi och våra fyra gäster var mycket nöjda med maten, det smakade riktigt gott!

Jag ser redan fram mot en ny fest om ett år!!:-)

RSS 2.0