Nu är den min!

Så har jag äntligen suktat färdigt...
Igår anlände min fina housekeeping box som jag beställt från House of Hedda. Endast 299:- kostade den där (till skillnad från 450:- på annat ställe...) Ååå, va jag älskar att fynda!!



Här står den nu på bänken i vår kombinerade tvättstuga/groventré. Perfekt att "gömma" tvätt- och sköljmedel i!:-)

Utmanad!!

Jag har har blivit utmanad av Jeanette!:-) Mååånga frågor, hoppas ni orkar läsa! Den som känner sig manad får gärna kopiera och svara på sin blogg!!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

Ingenting! Bara en bild med en snigel, skalbagge mm. "Titta" lyder rubriken, boken är "Den blå barnkammarboken"
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Cd-skivan "Bä bä vita lamm"

3. Vad var det senaste du såg på tv?

"My name is Earl!" Inte nått favvoprogram, orkade bara inte resa mig ur soffan.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

Läggdags egentligen...

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Dottern lyssnar på avslappningsmusik, tycker om att somna till det. (Borde dock sova för längesedan...)

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Slängde skräp.

7. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen?

Facebook.

8. Vad har du på dig?

Linne, kjol och strumpbyxor.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Brukar drömma rätt mkt, känner mig ofta "helt slut" när jag vaknar. Men inatt har jag sovit riktigt bra- minns inte något jag drömt om.

10. När skrattade du senast?

Tittade på 2½ män, skitkul!!

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Inramade foton på barnen som lillasyster Frida fixat. Jättefina!!:-)

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Blinkande lampa...

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Kul!:-)

14. Vilken var den senaste film du såg?

Såg nån på tv i fredags, minns inte vad den hette.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Allt jag vill ha men inte kan köpa nu...hihi...

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Har varit vältränad en gång i tiden. Kan man inte tro idag...:-( ...och så kan jag steppa!!;-)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Min kropp!!;-)  Nä, skämt å sido, jag skulle vilja se att vi alla var mer nöjda med oss själva (även mig själv inräknad), ta bort allt omkring som gör att vi inte är det... Självklart vill jag ju också ha fred på jorden o dyl...

18. Tycker du om att dansa?

Min stoooora passion!!:-)

19. George Bush?

Inte min favorit! Fattar inte hur man kan prioritera att lägga pengar på krig när det finns så mkt annat viktigare, som miljön t.ex.!! Fy skäms på honom!!

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Skulle vårt senaste barn blivit en flicka så skulle vi ha döpt henne till Malva, utöver det pojknamn vi gav lillkilen så funderade vi också på Eddi och Seth.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Absolut!! Tror jag iaf... Sambon är lite sugen på en utlandstjänst ett par år, men så tänker man ju på barnen också...Det får inte vara var som helst!

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Välkommen, trots alla dina synder...;-)

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Den som själv vill!


Jag är kär...

Men min kärlek är obesvarad. Kommer aldrig mer "träffa" honom igen, och har aldrig riktigt gjort det heller... Han existerar inte på riktigt, är bara en karaktär i en roman skriven i början av 1800-talet. Mr Darcy heter han...

Nån mer som "träffat"  honom? En aninge högdragen och inte alls särskilt trevlig till första anblick. Men om man lär känna honom, så som jag gjort, då ser man att det finns ett varmt hjärta där under den hårda ytan...

Jag är  en urbotad romantiker,  har precis plöjt igenom "Stolthet och fördom" av Jane Austen. Började igår kväll och slutade nu ikväll. Satt uppe allt för länge i går, kunde inte slita mig. Och har tagit minsta tillfälle i akt idag. Men nu är den slut, vad gör jag nu? Jag vill ha mer!!  


Sportlovsvecka!

Det är sportlov här, eller "spottlov" som det uttalas i denna del av landet. Finns en viss tendens att glömma bort att uttala en bokstav häromkring...;-)

Måste säga att det har varit ganska skönt att alla barnen varit hemma dessa dagar, skönt att slippa passa alla lämnings- och hämtningstider samtidigt som man ska lyckas få till ordentligt med sovtid för minstingen. Plötsligt känns livet mindre inrutat- positivt!!:-)
Dagarna har vi hittills tillbringat i pulkabacken,  på biblioteket och på fik. Nån dag med vänner andra själva. Sambon har dock befunnit sig på jobbet, hade varit kul om vi kunnat vara hemma alla tillsammans, men men det får bli en annan gång...

Ps. Jag får på mig mina thermobyxor igen!! Och knapparna förblir knäppta!!:-) 



Lilleman & jag (usch va trött jag ser ut, kolla ögonen!!)


Den tandlöse gossen, tappade en i lördags!


Och vår alldeles egen skidtjej!!:-)

1-årskalas!!

Urk, va mätt jag är. Lilleman fyller ett år idag och själv har jag knött i mig tårta, fika och allt onyttigt som går... Mitt godisförbud är avklarat så nu är det fritt fram igen. De tre kilona jag lyckades "skaka" av mig under den tiden har förmodligen hoppat på mig igen- efter en enda helg!! Kan det vara något som platsar i någon rekordbok tro?;-)
Tror jag ska införa ett nytt löfte, enda chansen för mig...

Men över till minstingen, han har firats idag. Ett helt år sedan kan kom till världen. Minns det VERKLIGEN som igår, och är mkt glad att den biten är avklarad. De första dagarna efter hans födsel brukade jag knuffa på sambon när jag vaknade på natten och säga: "Det är över, det är gjort!!" och kände mig så enormt lättad över att den biten var avklarad.
Tredje förlossningen var värst av alla!! Vill aldrig göra om det!!! (Hoppas ingen förlossningsrädd läser här...) Minns hur ett par andragångsföderskor satt  på BB och pratade om hur "lätt" de hade fixat det. Hade lust att resa mig upp och säga: "Kom tillbaka när ni är inne på tredje så får vi se om ni är så malliga då!!"  Men det gjorde jag förstås inte, väluppfostrad som jag är...;-)


Saftkalas!!


Självaste födelsedagsbarnet, med slips och allt!!;-)


Uppskattad födelsedagspresent från Moster Frida...

Näpp, inget denna gång heller!

Huset vi var och tittade på igår var dessvärre inget för oss. Hade hoppats så, och vände och vred på det flera gånger. Kanske om man gör si eller så- då kanske det kan bli bra!! Men nej, vi vill ju inte känna oss halvnöjda. Vi vill inte börja med att bygga ut för att det ska bli bra för oss, då kan vi ju lika gärna bo kvar där vi bor!
Vi får kolla vidare, eller helt enkelt bo kvar.. .suck...
Förr kunde de ju bo hur många som helst i ett enda rum, så vi ska nog lyckas härda ut ett tag till...;-)

Dags att flytta tillbaka igen...

Alltid spännande att drömma sig bort till ett annat hem en stund. Dessvärre fick det stanna på drömstadiet, det blev inget hus...denna gång!! Men vi kämpade in i det sista, och det är lätt att tappa förståndet mitt i en budgivning. De sanna tävlingsinstinkterna kommer fram, och ingen vill ge sig.
Som tur är så har sambon ett ordentligt knippe förnuft i sådana här situationer, och tur är väl det så vi  inte behöver stå här helt barskrapade...försöker jag trösta mig med iaf...*snyft*

Ja, ja, bara att tänka om. På torsdag  är det dags att gå på ny visning, denna gång ett hus på 90+90 kvm. Större än det vi har, men betydligt mindre än det vi ville ha... Positivt är att det ligger i "rätt" område, dvs där  barnens vänner bor och det område dit sonens skola hör. Det gjorde inte det "bättre" huset (vilket för övrigt var den enda bristen...)

En klapp på axeln och "bättre lycka nästa gång" ger jag mig själv!!;-)

Egentid

Åååh, va härligt det är att komma hemifrån själv en stund. Har varit ute och ätit med 12-13 andra tjejer (mammor) på en av stans restauranger. Ett par stycken kände jag, några kände jag igen och resten hade jag aldrig sett. Men verkligen ett uppskattat initiativ av de två som arrangerade detta.
Vi pratade om att göra om det, men nästa gång kanske det blir bowling. Likaså nämndes ridning på islandshästar, skulle va superkul. Tror det var tre år sedan jag red senast, hemma hos ett par bekanta. Och innan dess var det nog ännu längre sedan...
Nåväl, en mkt trevlig kväll. Och skönt att komma hemifrån!!::-)...om man nu får säga så...


RSS 2.0