Semestern är slut...


Jag var lite kaxig igår kväll när jag sade till sambon att det skulle bli skönt att han skulle börja jobba igen. Då trodde jag att det skulle bli bättre att få återgå till vardagen med mer rutiner och planering. Men jag tror att jag förhastade mig med det uttalandet... Det har inte alls varit skönt idag. Ingen sovmorgon, ett evigt bärande på lillkillen som bara gnäller och knappt sover- endast en halvtimme istöten. Och stackars storasyskonen som bli ständigt hyschade då de blir lite högljudda, kanske kan minstingen sova lite längre om han bara kan få chansen att somna till innan det slamras och gapas runt omkring honom. Och nu är det en sisådär elva månader kvar tills nästa semester...


Renoveringshysteri?!

Tidigare idag fick jag en fråga av Noah, vår äldsta son; 
- Varför bygger vi alltid om?, undrade han.
Ja, varför gör man det? För att man vill ha fint hemma! Men just det där ordet ALLTID fastnade hos mig. Är det så han upplever det, att vi bara bygger och bygger. Blir vi aldrig nöjda? Det är ju inget man gärna förmedlar till sina barn...

      
Vår kombinerade groventré/tvättstuga under förvandling. Det blir inte perfekt, men bättre iaf...

Just nu har vi två projekt på gång- lite halvdant på samma gång. Det ena är groventré/tvättstuga och det andra är förrådet.
 Eftersom vårt hus endast är på 125 kvm och vi nu är fem personer som bor här så blir det till att försöka finna de bästa lösningarna. Och det är ju inte alltid så lätt, men nu efter tre års boende här så tror jag iaf att vi är på rätt väg.
Och jag kan förstå att det upplevs som att vi bara bygger och bygger, särskilt med en velpotta som mig som bara vill ändra hela tiden...

Ja må jag leva!



En av alla fina blommot jag fick på min födelsedag.



Oj,oj,oj, jag fyller 30 år idag. Vart tog tiden vägen? Och borde jag inte känna mig gammal nu? Jag minns när jag var tonåring och tyckte att man var "gammal" när man hade passerat 30-strecket. Och nu står jag här, men "ung" och viril och rätt fräsch ändå, om jag själv får säga det... ;-) 

Imorse blev jag bokstavligen talat "tagen  på sängen". Vid nio tiden vaknade jag av att det knackade hysteriskt på ytterdörren där nere, och sedan började det sjungas "ja må hon leva".
Yrvaken satte jag mig upp för att ta på mig något, men insåg att jag inte hade tagit med några mer nattkläder till sängen än dem jag hade på mig; ett par trosor och en amnings bh som dessutom var uppknäppt så tuttarna tittade fram.(Mille hade ätit tidigare och vi båda hade somnat om igen). 
Så halvt panikslagen hoppade jag ur sängen och skyndade in i klädkammaren för att hitta något att ta på mig. I det läget kändes det som att det inte spelade någon större roll VAD det var, bara det var NÅGOT så jag inte behövde blotta mig inför mina kära födelsedagsfirare.
Jag hann precis få på mig en ruggigt ful gammal t-shirt och ett par urtvättade svarta mjukisbyxor när min vän Sandra öppnade sovrumsdörren och ropade "GRATTIS". 
Nere väntade sedan ytterligare tre vänner som grattade och småflinade åt mig. 

Snygg och fräsch var jag ABSOLUT inte i det läget. Kanske är det det som skiljer mellan att vara tonåring och 30- nu får man anstränga sig lite mer för att se snygg ut. Spontana morgonbesök är inget som uppskattas något vidare , men det var hemslt gulligt av dem att komma och överraska mig ändå...


Men vilka fina och bra presenter jag fick under dagen; 

* Massor med blommor 
* "A piece of cake" - bakbok av Leila Lindholm. (En mycket inspirerande bok!).
* En hushållsassistent. (Så jag kan baka alla smarriga kakor)
* Ett halsband och armband med hjärtan (Från Miss D)

Och sist men inte minst, det allra bästa (och mest behövda):

* Ett presentkort på SPA vistelse på Varbergs kurortshotell. (Har varit där förut och kan absolut tänka mig att åka dit igen! Ska bli så härligt!)                                        


Vilken härlig dag jag haft!!!

Mitt i natten...

...då kan jag sitta här och "greja"! Men nu är det extremt sent och jag småste komma upp i tid i morgon och förbereda allt till mitt 30-års kalas.
Jag har suttit här och kämpat en bra stund med att skapa en profilbild, utan att lyckas. Men så läste jag att man måste publicera ett inlägg först för att den skall visas, så jag provar det nu. Hoppas det lyckas bara jag blir så frustrerad när det inte funkar. Håll tummarna nu!

God natt!

RSS 2.0