Målarbilder för barn!

Hittade en superbra webbsida med målarbilder att skriva ut till barnen. Fanns alla möjliga figurer, garanterat nån som passar varje barn! Själv blev jag nostalgisk när jag fann kategorin "Monchichi".
Dottern fastnade för hästar och Hello Kitty. Och äldsta sonen drog ut sida efter sida med star wars bilder.
Minstingen blev aningen exalterad då han såg teletubbies, så en sida skrevs ut även till honom. Men någon färg hann det inte hamna på bilden innan han kom att det fanns roligare saker att göra- som att leka med bilarna!

          

Dessa bilder och många fler finns att finna här (coloring-book.info). Klicka på kritan med texten "coloring" så får du fram alla kategorier.




Dags för ny baddräkt.

Två och ett halvt kilo mindre visade vågen då jag ställde mig på den idag. Kändes riktigt bra då jag har siktet inställt på att denna sommar sola och bada tillsammans med  familjen istället för att gömma mig i vassen.
Kollade runt på nätet efter en fin baddräkt (något sexpack kan inte visas upp här inte, snarare urpyst badring, så det blir nog bäst att stå över bikini i år) och fann ett par på bubbleroom. Då jag är som galen i prickar så föll jag pladask för dessa. Frågan är bara om det är den röda eller svarta som ska inhandlas?




Foton lånade från bubbleroom.se


Lördagsgott!

Här i familjen har det doppats marshmallows i smält choklad som sedan garnerats med valfri topping- hackade jordnötter, kokos eller strössel valdes. Perfekt när man har chokladrester i skafferiet från tidigare bak!


Marshmallows på grillspett, färdiga att doppas!



Doppade i choklad och hackade jordnötter.



Här med kokos och strössel.




Veckans incidenter.

Medans några bloggare kör med dagens outfit så bjuder jag här på veckans incidenter istället. Några outfit bilder vore nog inget vidare upplyftande - och absolut inte inspirerande! (såvida man inte föredrar mjukisbrallor modet hihi....)

I början på veckan satte minstingen och dottern igång att måla med flaskfärger. När de var färdiga lyckades inte mamma Petra (jag alltså) torka av bordet och plocka iordning tillräckligt snabbt. Plötsligt fick jag syn på gröna tassavtryck på golvet och fann en katt med färg lite varstans. Försökte torka bort från pälsen men insåg ganska snabbt att det var lönlöst, smetades mest ut. Istället fick det bli att utföra första kattbadet här i huset. Gick riktigt bra måste jag säga. Visst jamade han lite oroligt och förökte smita några gånger men inga vassa klor som kom ut.

När jag ett par kvällar senare stod och borstade katten blev jag lite fundersam. Något såg annorlunda ut igen. Pälsen såg annorlunda ut. Eller rättare sagt det saknades päls. Dottern hade varit framme och friserat.
Det är ju tur att vi inte tänkt ställa ut lille Figaro, hade nog inte gått något vidare...

Bullbak.

Lite sporadiskt satte jag och lillplutten igång med bullbak mitt på dan. Hade ett paket jäst som började närma sig bäst före datumet, och det vore ju förfärligt att tvingas slänga något så dyrbart, hihi...
För en gångs skull blev det en ordentlig andrajäsning. Klockan närmade sig "hämta barn i skolan" då vi just bakat ut bullarna så de fick ligga och mysa till sig ordentligt medans vi var iväg. Stora och fluffiga (kan man säga så om bullar?) blev de så jag antar att det bara var bra...




Bagare Lillplutt i storasysters förkläde.


Helt såld!

Var inne på  Intersport en sväng med sonen idag, ny innebandyklubba skulle införskaffas. Då såg jag plötsligt något som tilltalade mig. En cykel med prickig sadel i tantmodell. Kan dock inte riktigt bestämma om färgen på chassit tilltalar mig riktigt, lite väl rörigt kanske... (röd och turkos med röd- vit prickig sadel) Men jag skulle kunna stå ut ändå!:-)
Hade tänkt visa en bild men lyckas inte kopiera från Monarks hemsida. Men gå in och titta här, klicka på "aktuellt". Visst är den härligt speciell, lite Mimmi Pigg kanske...???

Hårvårdsprodukter beställda.

Jag har sedan en tid tillbaka inhandlat mina hårvårdsprodukter hos lyko. Stort utbud och smidig leverans- oftast direkt hem i brevlådan. Dessutom fraktfritt vid beställning över 300:-, och den summan är ju inte särskilt svårt att komma upp i.

Tidigare idag lade jag in en beställning. Tänkte prova en färginpackning för första gången. Det har gått några veckor sedan jag färgade håret sist och nu börjar glansen försvinna. Förhoppningsvis kan Revlon Nutri Color Creame råda bot på detta. Så här står det i beskrivningen:

Inpackning med färgpigment som ger nytt             
liv i färgade hår. Ger ett glansigt och
välmående resultat med intensiva färger 

 


Om en liten stund...

...ska barnen komma i säng och jag sätta mig vid datorn och titta på senaste avsnittet av Familjen Annorlunda. Missade det i måndags, men som tur är så går det att se här. Vilken lycka!!;-)


FOTO: TV4


Här ska Bamsegympas!!

Såg en affisch om Bamsegympa på öppna förskolan förra veckan. Tittade in på hemsidan och har nu beställt hem ett Bamsegympapaket för hemmabruk och en Bamsegympa CD med musik, finns att beställa som paket eller var för sig här.

Paketet består av:

Bok med instruktioner och övningar,
En rörelsesaga,
Två sjalar,
Ett rörelsespel,
Ett paket ballonger.

Och så en CD skiva med bamsemusik som vi kan röra oss till. Nu ska här övas motorik med lillplutten!!


Bild lånad från gymnastikförbundet (se länkar i texten).



Tanken är god- men fel!

Jag kan komma på mig själv ibland med att vrida ut och in på mig själv bara för att se mina barn nöjda och glada. Men så läste jag denna artikel för ett tag sedan och insåg att det tvärtemot vad jag trott inte alls var bra för barnen.

Kan dock erkänna att jag fortfarande kan komma på mig själv då och då med att försöka sopa banan så barnen inte ska behöva ha det besvärligt och känna sig missnöjda. Beteendet sitter långt in så här finns lite att jobba med! 

RSS 2.0