Här planeras!!

Vi har planer!! Jag använder mig av ordet planer för att  undvika att att skapa förhoppningar och förväntnigar om att något är på G, det kan lika gärna ta ytterligare 6 månader innan de verkställs. Men nu har vi iaf kommit till steget där vi känner att något måste göras med det blivande sovrummet. Det var ju faktiskt därför vi byggde ut huset, för att alla ska få varsina rum (förutom jag och sambon då, vi får dela. Men det hade ju varit skönt med ett eget ibland, särskilt när jag har PMS och han är den mest puckade människan som finns och jag inte har en aning om VARFÖR jag lever tillsammans med honom. Och vad gör han i mitt sovrum? Ja, då skulle det vara skönt med ett eget krypin)

Kvinna som jag är har jag såklart redan tänkt mig förbi spackel och grundarbete och kommit in på tapet och inredningsdetaljer. En fontapet till väggen där sängen skall stå är redan inhandlad, det blir en boråstapet från serien boheme. Och när den nya HM-katalogen damp ned i brevlådan igår så fann jag ett överkast som tilltalade mig, ett turkost. Tror jag ska ta och slå till på det!!

Bättre sent...






Tagen på bar gärning.

Jag fann lillfisen inne på äldsta sonens rum tidigare idag. Han var just på väg att norpa en godis ur storebrors chokladask. I samma veva lyckades jag klicka av ett foto på händelsen.
En stund senare var han åter igen på godisjakt. Denna gång lyckades han finna storebrors godisgömma, i en av hans skrivbordslådor. En godisnapp slank snabbt in i munnen då han hörde mamma närma sig.
När jag frågade om det var lördag i dag så blev svaret ett helt naturligt:
 -Aaaa!




Kämpig helg.

Tre kalas har avverkats i helgen, två barn- och ett vuxenkalas. Måste säga att det var skönt när det var klart, både jag och sambon hade våndats för "helveteshelgen" som vi kallat den.
Nu kan vi pusta ut och invänta julen. Vi skall fira hos mina föräldrar och behöver själva inte stimma med någon julmat. Alla julkappar är inhandlade. Såvida vi inte skall sätta igång med något bak av julgodis, så är allt klappat och klart. Skönt!


Klantig pappa.

I somras fick sambon för sig att han skulle ta sig en tur på barnens sparkcykel. Det slutade med tvärnit och vurpa då han körde på en sten. Pinsamt tyckte han själv då.
I går kväll var vi ute hela familjen och åkte pulka i den lilla backen här i kvarteret. Jag måste poängtera att backen absolut inte är stor. Vad händer då? Han kör ner med barnens snowracer och lyckas ramla omkull så att han knappt kunde resa sig och dessutom gick ratten på snowracern sönder. Barnen var inte glada på honom. Och själv asgarvade jag. Klantigt!! Kanske dags att inse att åldern börjar sätta sina spår??

Mer på önskelistan

Förutom häst, hund och katt (och lite mer realistiskt) så önskar jag mig också denna morgonrock som finns på Kappahl. Nu håller jag åter tummarna för att tomten (sambon) läser min blogg.


Avslappnad katt.

Gud va skönt det måste vara att vara katt, bara till att ligga och slappa när och var man vill. Just nu hade det varit extra skönt. I helgen väntar tre kalas och jag har inte ens tänkt färdigt kring upplägget. Julgardinerna i köket har fortfarande inte kommit upp (men i vardagsrummet finns ett par iaf, så jag behöver inte skämmas helt och hållet;-)) Känns mest som att jag irrar runt och inte får något vettigt gjort. Ja, jag sitter ju här nu fastän det finns många andra vettigare saker som borde göras. Som sagt, jag hade gärna bytt med vår söta kisse misse nu.


Söta ljuslyktor.

Igår var vi en sväng på öppna förskolan. Lillplutt var utklädd till tomte då det var luciafirande där.
I samma veva blev det skapat två söta ljuslykta av samma lille herre. Först penslade han på marvin medium på två glasburkar (barnmatsburkar tror jag det var), och sedan rullades den ena i pärlsocker och den andra i strösocker. Allra sist knöt vi på rött band. Voilá så var det klart! Sabbt och smidigt, och dessutom supersöta!!:-)


Dottern funderar.

I går kom en rolig fråga från dottern.

- Mamma varför ligger det russin på gatan?

"Russinen" som hon menade var små stenar som det sandats med för att folk inte skulle halka. Men jag håller med henne, de ser verkligen ut som russin.


Vår söta stumpe bumpa som fyllde
7 år igår.


Typiskt!!

Har varit på Lindex idag, med lilleman med!! I mitt senaste inlägg berättade jag att jag helst unviker att gå i affärer med yngsta sonen, men då jag känner att julen närmar sig mer och mer och jag inte har en aning vad barnen skall ha på sig så kändes det som att jag iaf borde sticka in huvudet i en klädaffär för att se om det fanns några tänkbara alternativ, innan allt är helt slut. 
Äldsta sonen är svårast att köpa till. Han är nöjd om han får gå omkring i mjukisbrallor jämt. Varför klä upp sig när det finns mjukisbrallor, tycks vara hans filosofi. Inget fel med det egentligen, men ibland hade det ju varit kul med något annat.
Nåväl, jag fann iaf några plagg till alla barnen. Men som vanligt fick jag beslutsångest och handlade därför med mig några alternativa uppsättningar, inte gratis!! Vad finner jag sedan i posten? Jo, en rabattkupong från Lindex. 25% på ett helt köp. Det är så man vill svära!!!! 



Tacka vet jag internet

December månad är förmodligen en hektisk månad för de flesta människor. I denna familj har vi utöver alla ordinarie julförberedelser också två födelsedagar som skall förberedas och firas, de två äldsta barnen fyller år.
Då jag helst undviker att ta med minstingen på shopping så har jag fått upp ögonen för internetshopping.
I en vanlig butik hade jag aldrig kunnat gå i lugn och ro och tittat, funderat och resonerat med mig själv. Den gång då jag för ett par månader begav mig iväg för att inhandla diverse dukningsatteraljer till åka runt festen blev det bokstavligen att på vinst och förlust bara roffa åt mig något som förhoppningsvis skulle kunna passa bra. Vi hann inte mer än innanför dörrarna förrän lilleman protesterade högt, ljudligt och med markerat kroppsspråk.

I lugn och ro kollade jag in name its hemsida häromdagen, i hopp om att finna lite kläder till dottern. Dels är hon i stort behov av nya då hon vuxit rejält, och dessutom tycker hon det är kul att få kläder i present. 
Hittade en tunika och matchande leggings till, men typiskt nog var tunikan slut i dotterns storlek. Googlade lite efter tunikan och fann den då delvis hos guppi. Lite förvånad måste jag erkänna att jag blev då jag fann flera internet butiker med name its kläder, men bara bra tycker jag. Hur som helst så fann jag både tunika och leggings i rätt storlek hos guppi och beställde hem. Leveransen gick otroligt snabbt, nu får vi hålla tummarna att plaggen passar i både smak och storlek, hihi...




Tunikan och leggingsen. Sedan inhandlades
 en glittrig bolero också som jag tänkte
 skulle passa till jul. Ska försöka visa
 i ett annat inlägg framöver.


Lördagsmys.


Julmysigt, lite mörk blev bilden dock.
Snart e de dags å tända andra ljuset!


Jag tror hela dagen har varit en mysdag, mer eller mindre. Vi hoppade över ridningen idag, jag och dottern. Min hals värker, har vaknat till och från hela natten och hostat, och var så trött när jag vaknade i morse. Dottern protesterade inte så mkt som jag trott när jag lade fram mitt förslag om att stanna hemma idag. Kanske känner även hon att det blir för mkt ibland. Helgen är enda gången man hinner vila ifatt sig från veckans hektiska dagar, men när vi då stiger upp i ottan varje lördag så tar det en del på krafterna, särskilt när man inte känner sig på topp ändå.

Sambon och minstingen följde med äldsta sonen på innebandymatch, så jag och dottern var helt själva hemma en stund. Vi spelade spel och pusslade tillsammans. Mysigt.

På kvällen åt vi hemmalagade nuggets, klyftpotatis och tzatsiki tillsammans. Barnen som älskar "halvåtta hos mig" brukar alltid sätta betyg på lördagens kvällsmåltid, idag fick kocken höga poäng. För egen del var det svårt att få ner något, värker så i halsen när jag ska svälja. Tycker riktigt synd om mig själv.



Min önskelista

Denna jul önskar jag mig:

♥ En häst

♥ En hund

♥ En katt

Ser precis ut som min önskelista då jag var tio år gammal. Hoppas att tomten äntligen tycker att jag varit snäll...;-)


Som julafton.

Jag har inte fått upp varken julgardiner eller ljusstake i köket ännu. Kan inte bestämma vilka par gardiner som skall få stoltsera detta år- de röda som funnits med längst, eller de svarta panellängderna med tomtar på?
Det lutar åt de förstnämnda, känner mer för en röd traditionell jul i år. Men då vill jag också ha mina matchande krukor i fönstret. Det har dock uppstått ett problem- jag kan inte finna dem någonstans!! Har kollat i förrådet, så gott som överallt, iaf där det går att ta sig fram, dock utan vidare framgång. Sedan fick jag ett ryck i måndags och begav mig upp på vinden. Klättrade runt i varje liten vrå, flyttade runt och öppnade alla kartonger samtidigt som jag fasade för att finna någon död mus någonstans. Men inga krukor fann jag. Däremot en massa andra saker som jag glömt bort och plötsligt fick ett enormt begär till att plocka med mig ner.
Till lillplutten fann jag också både en bondgård med diverse djur och massor med bilar. Han blev överlycklig och har lekt frenetiskt med sina "nya" leksaker i ett par dagar nu. Så man kan väl säga att vi båda fått en försmak av julen, iaf överrasknings momentet som julklapparna ger. Men krukorna de har nog sambon lyckats slänga vid någon utrensning. Frågan är nu vilka julgardiner som skall få pryda köksfönstret?


RSS 2.0