Evighetsspel...

Började spela Monopol med fem- och sjuåringen igår. Har fortsatt idag, och kommer förmodligen få göra så ett bra tag framöver- det tar ju aldrig slut!!

Har inte spelat det sedan min lillasyster var sisådär 10 år. Och om min mamma läser detta så tror jag att hon sitter och skrattar gott nu. På den tiden jobbade jag nämligen på Mc Donald´s. Tempot var rätt högt, allt skulle gå snabb- och likaså gjorde jag!! Så den där gången vi spelade Monopol såg det ut som så att jag flyttade allas spelpjäser, ingen annan fick en chans att slutföra sitt drag- det gick ju alldeles för långsamt för mig! Det är så jag skäms när jag tänker på det, men jag tror iaf att de fick slå tärningen själva, alltid nått...;-) 

Sudoku för barn!!


Foto: www.adlibris.se


Köpte denna bok "SU-DO-KU för barn" av Paul Vaderlinds för ett tag sedan. Barnen, både fem- och sjuåringen, tycker det är superkul!
Innehåller 32 stycken olika pussel där man placerar in figurer i rutorna istället för siffror. (Dessa figurer finns längst bak i boken att klippa ut).
För den som vill prova, finns den att köpa här och kostar 79:-. (Finns säkert på andra ställen också...)


Härligt härligt men farligt, farligt...

Medans sambon satte igång och snickra på en del halvklara projekt, så drog jag igång och bakade semlor i helgen. Och ekonomisk (snål!) som jag är så blev det hembakade bullar från grunden. Detta till barnens stora förtret- hade inte alls lust att invänta alla jäsningar och knådningar som skulle genomgås... Men goda det blev de allt!!:-)


En riktig kaloribomb...

Panikstädning!!

Imorgon kommer en mäklare hit för att värdera vårt hus- ifall det skulle bli aktuellt med en försäljning.  Så ikväll är det hysterisk städning som gäller.
Dessvärre känner jag mig inte särskilt effektiv, vimsar mest runt och vet inte riktigt var jag ska göra av vissa saker. Först placerar jag dem på ett ställe- så länge!! Sen vidare till nästa, och tillslut har jag burit runt samma sak i hela huset- och vet fortfarande inte vart jag ska göra av den!! Vi har helt enkelt för lite plats- eller för mycket grejer...;-)

Jag har redan flyttat in...

...i mina tankar!!

Vi var och tittade på huset i fredags. Det var så fint och helt perfekt planlösning för oss. Fyra sovrum på entreplanet och ett gästrum i källaren. Dessutom fanns det enormt mkt förvaringsutrymmen, och bäst av allt- en stor tvättstuga med torkrum intill!!
Dessvärre kan jag inte låta bli att inreda alla rum i mina tankar redan nu. Vet att man inte ska göra så, men alla ideér bara ploppar upp ihuvudet!! 

Åååh, vad jag vill ha det huset!! Men det är det förmodligen fler som vill... 

Lilla stumpan reflekterar...

Jag köpte flingor igår, någon sort av "bran-flakes" varianterna. Så i morse ställde jag fram paketet på köksbordet till min och dotterns frukost. Stumpan tittade på paketet och sa:
-"Mamma, den har jag sett på tv:n!! Om man inte kan bestämma vilka kläder man ska ha på sig, då kan man äta det så kan man bestämma sen... "

Det var hennes reflektion över reklamen. Va skönt att hon inte har förstått den där vikthysterin ännu!!:-)


Se så duktig han är!!

Igår klagade jag lite här... Var en aning trött på att plocka efter minstingen som röjer ut stup i kvarten!! Men samtidigt måste jag säga att han är rätt duktig också, en riktig fixare...


O,oj, oj va han kämpar...


Så här fint kan det bli med en byrå fylld av skor, det ni!!;-)


Och dammsuga kan han också!!

Vilket kaos!!

I dag skulle detta hem lätt platsa i uttagningen till det där tv-programmet "Städpatrullen" eller vad det heter, jag tror ni fattar vilket jag syftar på...
Hur gör alla andra som har tipp topp hemma? Tips mottages!!!;-)

Värst i denna familj tror jag den minsta kandidaten är, elva månader gammal!! Han är precis överallt och röjer. Och ibland låter jag honom hålla på just för att jag ska hinna med annat, som att laga mat eller hjälpa sonen med läxan...  Ska jag stoppa in disk i diskmaskinen så vips är han där och kastar ut disken,  stoppar jag in tvätt i tvättmaskinen så är han där och drar ut den, ska jag dammsuga så ska han hålla i slangen- tar en evighet att bli färdig! 
Får han tag i min väska så drar han ut allt som finns i, öppnar jag skafferidörren är han snart framme och drar han ut allt i den höjd han når. Listan kan göras lång... Vårt lilla stökmonster är överallt!!

Och när man tror att allt är som värst- blir det mot alla odds ännu värre... Klantig som jag är lyckades jag för en stund sedan hälla ut en kanna med vatten också- samtidigt som telefonen ringde!! Vill bara gå å lägga mig!! Och eftersom jag endast sovit fyra timmar i natt så borde jag nog göra det. Men då kommer det ju se ännu värre ut i morgon...*suck...*

  


Ge mig en påse godis!!

Idag är en sån dag då jag skulle behöva lite uppåttjack (stavas det så??). Och då syftar jag på godis, inga olagliga preparat!!;-)
Det ligger en påse i skafferiet och väntar på mig, ..men nej jag ska härda ut ett par veckor till, två är avklarade!
Under denna tid har jag lyckats minska två kilo i vikt, känns sporrande!!:-) 

Ska ta och sätta mig på min träningscykel och "ta en sväng" istället. Förhoppningsvis kan jag komma på andra tankar... 


Vi har en sak gemensamt jag & kakmonstret ... "Kakor!!"

Vill ha!!

Jag har gått och suktat efter en "housekeeping-box" ett tag nu. Men den kostar 450:-, lite väl mkt kanske... Får sukta lite till så får vi se! Den finns iaf att beställa från tildashus.se.

Har dessutom sett ett par söta diskhandskar på systerlycklig.se -under kategorin "tvätt & städ", kostar 99:-.  Men det finns också ett par söta på elsashem.se, även där under kategorin "tvätt & städ". Dessa kostar bara 69:-, men jag tror de förstnämnda faller mig mer i smaken...



Så söt...vill ha, vill ha!!
(Foto:www. tildashus.se)




Charmiga diskhandskar. Passar mig som älskar blommor!!
(Foto: www.systerlycklig.se)


 

Också helt ok, men man kan ju inte köpa allt...;-)
(Foto: www.elsashem.se)

Det är över- för denna gång!!!

Helveteshelgen är avklarad, tack och lov!! 

Elva sjuåringar i en simhall kan bli lite jobbigt!! Särskilt då man känner ett visst ansvar för att de inte ska drunkna på kuppen... 
Visst är det smidigt att åka iväg och ha kalas, men usch va trött i huvudet jag va efter att ha tjatat, tjatat och tjatat. Vissa av dem är så disträ, nonchalanta och har enormt svårt för att lyssna. Men men, det hör väl åldern till-delvis!!

Lite lättare var det med dotterns kalas här hemma idag. Sju barn i åldrarna fyra till snart sex år kändes mkt behagligare. De lyssnade (några väldigt ivriga och ville prata hela tiden, men lyssnade ändå måste jag säga...) och de tyckte det var jättkul med lekar som utfördes tillsammans. De fick självklart leka fritt emellanåt också...
Tiden gick så fort så fikat hanns inte med. Det blev "bara" korv i bröd, varsin tablettask då vi lekte "drakskatten" och sedan godispåse strax innan de gick hem. Visserligen tillräckligt, men jag som hade bakat... Hade jag ju inte behövt stimma med!!

Besviken...

Vi hade tänk gå och kolla på ett hus på onsdag. Hela 132+132 kvm och med stor tvättstuga!!:-) MEN, nu kan vi inte det...sambon måste iväg på möte i tre dagar igen...SKIT!!!!

Tycker lite synd om mig själv...Kanske inte så kul för honom heller...Men mest synd om mig!!;-)

Han är hemma igen!!!

Sambon har varit bortrest i tre dagar och jag är helt slut. Sovit som en potta skit bokstavligt talat. 
Vaknade  imorse med  bankande huvudvärk och kände mig bakfull. Men nä, ingen trevlig fylla här inte, bara stor sömnbrist.
Lilkillen sover oroligt och även om han snart somnar om så gör inte jag det. Åtminstone inte förräns det är dags för honom att börja skrika, böka, och låta igen... Hur klarar alla ensamstående av ett sånt här liv?? Jag beundrar dem enormt!!


Det ska börjas i tid!!

Det är dags för kalas i helgen...igen...
Vi sköt upp barnkalasen i december till kommande helg istället. Ärligt talat hade jag nästan hoppats att barnen glömt av det , men tji fick jag!!;-)
Äldsta sonen ska ha kalas i simhallen på lördag och dottern här hemma på söndag. DESSUTOM fyller sambons bror, pappa och farmor i dag repspektive imorgon. Så det ska väl klämmas in nått kalas till i helgen...suck...

För att få ihop fika till dotterns kalas så har jag idag utmanat ödet rejält. Ensam hemma med alla barnen satte jag igång att baka. Lite jobbigt vissa tillfällen när minstingen prompt skulle bäras.
Resultatet blev iaf "drömmar "och "kolakakor". Förstnämnda sorten fick även avsmakas av minstingen- 11 månader gammal!! Tänk va slapphänt man blir. Första barnet fick vänta läääänge innan några sötsaker stoppades in i munnen. Minns att jag blev så upprörd när han hade fått godis på dagis vid 1½ års ålder.
Nummer två blev det  lite tidigare med och nummer tre fick börja smaka glass redan då han var sisådär 6 månader...


Mumsigt!!



Ät en smulig kaka utan att slicka dig om läpparna...

Snopet...

Sambon spänner musklerna.
Sonen tittar på sin pappa och säger allvarligt:
 -Vilka platta armar du har!!

Inte den kommentar sambon hade förväntat sig... *fniss*

Tantvarning!!

Idag har jag gjort något som jag länge funderat på men tyckt varit för pinsamt!! Jag har tagit med mig påsar till affären att packa i istället för att köpa nya!! Men jag var inte ensam, den gamla farbrorn före mig gjorde detsamma!!;-)

Ja, visst är det tantvarning!? Men ärligt talat så blir jag snart GALEN på alla plastpåsar som dräller här hemma. Ruskigt oekonomiskt dessutom att köpa nya påsar varje gång man handlar för att sedan slänga dem när det är överfullt . För att inte tala om vilka miljöbovar vi är!! Jag tycker fler borde ta modet till sig och ta med egna påsar- så kan jag göra det utan att skämmas...;-)


Ensam hemma...

Idag har jag haft en egen dag helt ensam hemma. Sambon tog med barnen och åkte till en vän några mil härifrån.
Det värsta med sådana här dagar är att det är så fruktansvärt mycket jag vill ha gjort. Samtidigt som jag vill vara effektiv och göra saker som verkligen behövs, typ städa, diska, tvätta.., så skulle det vara så himla skönt att bara ligga framför tv:n och slappa. Men det har jag inte ro att göra när det finns så mkt runt omkring som borde göras. Istället brukar det sluta med att jag är lite här, lite där och allt blir halvdant...

Fick ett roligt mail av en vän en gång. Skulle kunna utspela sig här, känner igen mig så väl...

HAR DU ÅNK?

Verkar detta bekant?

Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK

(åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet).

Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen.
När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i
hallen.
Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen,
säger jag till mig själv.
Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i
papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en
svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma
papperskorgen först.
Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska
till
pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.
Men då behöver jag en penna.

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag
går in dit
och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån.
Jag ska börja leta efter pennan,
men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla
på skrivbordet.
Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.
På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som
står på bänken.

Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen
på bordet.
Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela
förmiddagen.
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men
först ska jag
vattna blommorna.
Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller
vattenkannan med vatten.

Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n.
Någon har lagt den på köksbordet.
Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter
kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger
på köksbordet.

Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag
vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det
mesta hamnar på golvet
Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att
leta en trasa.
Så går jag ut i hallen igen för att försöka
komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig,
svarsblanketten har inte blivit postad,
det står en flaska med varm juice på bänken,
blommorna är vissna,
jag kan inte hitta någon penna,
jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV:n,
jag kan inte hitta mina glasögon
och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort
idag. Det är
förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela
dagen och
jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett
allvarligt problem och jag
ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.

Kan du vara snäll och göra mig en tjänst?

Skicka detta meddelande till alla som du tror har glädje
av det, för
jag kan inte komma på vem som jag redan har skickat det till

Någon mer som känner igen sig? ;-)


Hej mitt vinterland...

Här ligger det snö på marken, inte så mkt men lite iaf... Känns kyligt, så jag håller mig helst inomhus.
Kom att tänka på då dottern var och red sista gången för terminen, det var sånt där härligt vinterväder- snö på marken och solen sken!! Kändes ganska behagligt, inte så där ruggigt kyligt.
O dessutom lyckades jag få på mig thermobyxorna då- utan att knapparna öppnades igen!!;-)


Lillstumpan på hästryggen!! Se vilken härlig vinterdag!!;-)


Jag & stumpan inne i stallet...

En utmaning!!

Vi var i ishallen och åkte skridskor igår. Eller rättare sagt sambon och de två äldsta barnen åkte  och jag tittade på. Hade tänkt att åka (vilket visserligen var ett antal år sedan...), skulle prova mina "nya" skridskor jag fick i julklapp av sambon för 3 år sedan!! Men det uppstod ett problem... jag fick nätt och jämt på mig mina thermobyxor!! Det skar in hyfsat mkt i de nedre regionerna, och dessutom vägrade de översta knapparna att förbli igenknäppta!! Visst gick det att ha dem på, men jag gick som om jag vore stelopererad, och skulle jag ramla så skulle jag förmodligen bli liggande på isen tills nån vänlig själ kunde hjälpa mig upp. Så jag tog det säkra för det osäkra och höll mig på läktaren...

I hopp om att minska omfånget av denna kropp har jag nu antagit en utmaning mot/med mig själv. Under en månads tid skall jag hålla mig borta från godis!! Det  låter kanske inte så svårt men för mig som överkonsumerar sötsaker är det en ordentlig utmaning!! Dessutom får jag endast fika max en gång i veckan, och då först och främst på lördagar.
Egentligen borde jag låta bli det också, men att förbjuda allt känns inte helt bra. Förhoppningsvis försvinner suget med tiden...
Som "morot" har sambon utlovat ett presentkort på 500:- från Lindex om jag lyckas. Känns peppande!!:-)




2009 är här!!

Så var det nytt år!! Jag har inte avlagt några löften trots att jag indikerade så. Brukar aldrig hållas ändå, men likväl bör jag minska godisintaget och öka den fysiska aktiviteten. Men inga löften som sagt!!;-)

Kvällen var mkt trevlig, men dessvärre blev vi bara två par med barn då delar av den tredje familjen låg sjuka igår. Lite trist...:-(

Läste på aftonbladets Wendela där Terri Herrera Eriksson spår år 2009:s stora familjetrender. På plats nr 3 omnämns"Handarbetstrend"och jag känner genast att jag har blivit "trendig". Ett par dagar före jul lyckades jag sticka färdigt min allra första sjal som jag stickat efter mönster. Känner mig mkt stolt!!:-) Men det har tagit tid... 
Jag har gått en stickkurs nu i höst. "Inspirerande stickning" hette den och jag var yngst av sex deltagare. De flesta var i min mammas ålder och uppåt (förutom hon som höll i den som var ett par år äldre än mig).
När jag nämnde för familjen att jag skulle börja sticka såg äldsta sonen mycket fundersam ut, och sade med stor eftertänksamhet;
"Jag tror tanterna brukar göra det..."
För övrigt kan jag nämna att jag också var den enda på kursen som inte kunde sticka (mer än rätstickning som fanns nånstans i bakhuvudet...) Men det var jättekul och jag tänker absolut fortsätta. Ska försöka mig på strumpor nån gång...


En riktigt god fortsättning på det nya året vill jag önska Er alla som läser min blogg!! Kul att ni tittar förbi...:-)



Min första sjal...

RSS 2.0