Passande hos oss.


Dörrmatta hos fridasgård


Funderar allvarligt på att införskaffa dörrmattan på bilden. I fredags tokstädade jag hela huset då en mäklare skulle komma hit och värdera vårt hus efter utbyggnaden. Hade dock tänkt städat ordentligt lite tidigare i veckan för att slippa panikstäda i sista stund, men sambon var bortrest onsdag till torsdag och när han sedan kom hem så var vi båda fruktansvärt trötta. Jag eftersom lillplutten haft feber och sovit oroligt hela natten, sambon eftersom han sovit själv på hotell. Ungefär samma sak, hmmm....
Hur som helt så skulle mattan platsa bra i detta hem. Det syns ändå aldrig att man nyligen städat här, dagen därpå är allt utdraget igen och lika rörigt som innan.

Mitt i veckan pyssel

En dag i veckan, minns inte vilken förvirrad som jag är, fick jag ett ryck och tänkte låta lillfisen öva sin kreativa sida. Så lite snabbt och enkelt rörde vi ihop en saltdeg tillsammans, ett uppskattat moment och som sagt mkt enkelt gjort. 
Samma deg (körde på dubbel sats )användes sedan lite då och då under hela dagen, av nästintill hela familjen.
Receptet hittade jag på skapligtenkelt, och jag valde alternativet med lite olja i (och en skvätt karamellfärg) 






Katt på span.

Vår kisse misse, nu är ett år fyllda, har det extra bra sedan vi byggde ut huset. Med stora fönster i vardagsrummet kan han ha full kontroll över vad som händer och sker utanför. Han far snabbt fram mellan fönstren då någon grannkatt passerar förbi på tomten. Extra kul är det att se när någon katt dessutom kommer fram till fönstret och tittar in, då står de där på varsin sida om glaset och ser lika förvånade ut båda två.


Kamin i vårt hus.

Sent i går kväll monterade sambon färdigt vår nyinköpta kamin. Den är från Contura och har vita kakelplattor på sidorna. Otroligt nog var vi båda överrens om modellen utan övertalningsförsök från något håll.
Färdig att elda i är den dock inte, resten behöver vi få hjälp med. Men förhoppningsvis skall den gå att använda till jul.


Så var den på plats!! Känner oss nöjda med
både modell och placering i huset!!


Vardagsmotion

Snön har nått även denna del av landet, något som resulterat i att jag fått traska till fots för att ta mig fram de senaste dagarna. Vi har bara fått på vinterdäck på den ena bilen och den har sambon då få ta till jobbet. Men ärligt talat har det varit ganska skönt att gå. Lillplutt har traskat på ordentligt då vi gått för att hämta barnen i skolan och sedan har han somnat i vagnen på väg hem igen, skönt.

För övrigt har här tillverkats en snögubbe fram på kvällskvisten idag. Eller ja, det var iaf mörkt ute, något som sker rätt så tidigt nu. Det blir mycket mys inne med tända ljus nu på kvällarna.


Snögubben fick bli utan halsduk. Den enda jag hade att försaka
slängdes för någon vecka sedan. Typiskt!!!


Lyckad helg och nu är det höstlov.

Åkarunt festen är avklarad, och var lika rolig som vanligt. Hade funderingar på att ta med en påse godis till den stora efterfesten så jag kunde sitta och suräta i ett hörn om jag var på det humöret, men det behövdes inte. Med lite sprit i kroppen lyckades jag både gaska upp mig och snygga till mig (tror jag själv iaf;-))

I söndags bar det hem till päronen där barnen befann sig när vi vuxna partajade. Då det dessutom är lovvecka denna veckan och sambon är ledig några dagar så bestämde vi oss för att stanna kvar där ett par dagar. Kom hem idag, för någon timme sedan. Vi har sovit gott i superbt sköna sängar, shoppat loss på Gekås i Ullared (påbörjat lite julinhandling), och sambon och de äldsta barnen besökte badhuset medans jag och lilleman hälsade på en barndomsvän till mig.

Imorgon blir det till att stiga upp med tuppen. Det är diverse olika aktiviteter på ridskolan denna veckan och man får anmäla sig till så många man vill. Jag och dottern ska på stallkurs mellan 08-12 i morgon. Ska bli riktigt kul och intressant. Båda drömmer vi om egen häst framöver, och då kan det vara bra å lära sig så mkt som möjligt.

RSS 2.0