Vad är en bal på slottet?

Det börjar dra ihop sig till årets åkarunt fest, på lördag är det dags! Maträtt (vi tilldelades varmrätt även detta år, suck...) är bestämd, två olika dukningar har provats här ikväll och klädsel är nästan bestämd, men bara nästan. Det står mellan två svarta klänningar, borde ju inte vara så svårt då, bara å ta en. Men det är svårt! Skitsvårt!!

När jag dessutom står här med PMS och inväntar mens vilken dag som helst (förmodligen lördag med min vanliga tur) börjar jag inse att jag inte kommer bli någon balens drottning oavsett viken klänning jag väljer. Känner mig trött, sur och svullen. Är finnig som en tonåring, har risigt hår och dessutom blek. En liten vikminskning hade jag föreställt mig innan lördag, men idag har här smaskats godis så det blir nog inget med det. Ja ja, vad är en bal på slottet???

Syndigt gott!!

Har varit och gymmat en sväng nu på kvällen, det behövdes verkligen efter helgens synder. Gjorde en kladdkaka igår efter ett recept från en damtidning. Nästan lite pinsamt att inhandla den sortens tidning, men ofta finns där bra recept. Kladdkakan var iaf gudomlig, och kommer bakas många fler ggr:-)

För den som blir sugen så kommer receptet här:

100 g smör lr margarin
100 g mörk choklad
3 msk kakao
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

1. Smält smöret i en kastrull, ta fr värmen och lägg i den hackade chokladen. Rör om tills den smält.

2. Rör i kakao, ägg, socker, mjöl och vaniljsocker. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, 25 minuter i 175 grader.

Allra godast var kakan dagen efter då den stått i kylskåp över natten. Tycker jag iaf...;-)

Systund med sonen

Kände att det var så längesedan jag var inne här så jag smiter in med ett inlägg nu medans barnen tittar på Bolibompa och bröddegen står på jäsning. Sambon är på kvällsmöte så här blir inga större utsvävningar från det ordinarie syssloschemat, men idag har barnen redan gjort klart sina läxor så en liten avstickare ska jag nog lyckas reda ut;-)

Äldsta sonen har börjat med syslöjd nu när han går i tredje klass, och till mammas stora glädje verkar han riktigt intresserad. Eller ja, han har iaf frågat några gånger om han kan få sy på symaskinen här hemma.
Vanligtvis brukar det vara svårt att avsätta tid till sådana projekt när man är ensam hemma med tre barn, varav den minsta förvandlats till "kan-själv-monstret" och gallskriker och kastar saker när det inte blir som han vill eller tänkt sig. Men idag kände jag att jag inte skulle svara nej när sonen återigen efterfrågade att få sy.
Så efter lite rotande i tygförrådet kom vi fram till att det skulle produceras en kudde. En blå med vita prickar i fleecetyg blev det! Med lite vägledning och någon hjälpande hand då och då, lyckades han sy sig en egen kudde.






Pyssel- Igge Igelkott

När vi var på öppna förskolan för ett par veckor sedan så skapades det en fin igelkott av herr lillplutt. Själva igelkotten var förmålad (som i en målarbok) på ett papper, och sedan fick han pensla på lim och dekorera med granbarr (sticksiga taggar) och ögon av plast. Perfekt pyssel som även de små barnen klarar av.


Mycket lim och ögonen utanför kroppen blev det.
Men det är ju en världslig sak!!;-)


RSS 2.0