Känns som en evighet.

Idag skulle vara sista dagen sambon jobbar innan det är dags för honom att påbörja sin pappaledighet. MEN, självklart blir det inte så nu. Han måste skjuta på det en dag. En hel j---a dag!!! Känns bokstavligen som en hel evighet, jag är så trött och orkeslös nu. Trött på ständiga konflikter, gnäll och tjut. Ja visst låter det fantastiskt att vara hemmamamma va?

Vet att jag inte borde klaga, jag har själv valt det och sambon är snäll och generös som ställer upp på det. Men tänk er själva att göra samma sak varenda dag, dygnet runt. Man blir lite dum i huvvet alltså. Men återigen, jag borde inte klaga, vissa dagar är det också helt underbart. Vissa dagar,  men inte just idag då jag måste vänta en hel evighet ...

Rolig kommentar.

Vi var på ridskolan i lördags igen, jag och dottern. Denna gång slapp jag minihästen och fick en som var snäppet större. Blev lite halvnervös först dock då det var den häst jag länge hoppats slippa, hon ser så förbannat sur ut rent ut sagt!

Men oj så fel man kan ha, hon var snäll. Dessutom var hon extremt pigg så jag fick kämpa ordentligt med att försöka få henne lite lugnare, något som gick bra vissa stunder men så fort det blev långsida ville hon genast lägga in en högre växel.

Det var dock inte alla som tilldelats lika pigga hästar. Särskilt två stycken hade tendens att få motorhaveri eller helt enkelt trava när de själva har lust, typ aldrig...
Vid slutet av lektionen var en kille i gruppen, som red en av just de hästarna, trött och uppgiven. Hörde honom då fälla följande kommentar:

-Att trava med dig är som att försöka trava med en morot!!

Själv satt jag och garvade resten av lektionen efter de orden!!*fniss*

Hur glömsk är den där tanten?

De orden yttrades av dottern i söndags morse då hon kollade i glaset där den tappade tanden lagts. Tanden var fortfarande kvar- tian fanns inte...

NEJ!!!!! Det var tredje gången vi glömt! Stackars lilla stumpan, så besviken.

Nästkommande morgon låg där två tior istället, en kompensation från tandfen (mamman med dåligt samvete...)


Snopet.

I lördags var det ridskola. Vi brukar rida samma häst några gånger sedan är det dags att byta. Då vi tilldelades nya förra gången var jag därav ganska säker på vilken jag skulle ha. Men för säkerhetsskull tog jag ändå en titt på lappen över tilldelningen när vi anlände. Brast dock ut i skratt då jag läst klart. Den häst jag haft förra gången var överstruken och istället stod det där ett namn på en ponny jag endast sett barn rida på hittills.
Var helt säker på att fröken skrivit fel så jag knatade bort och frågade lite försiktigt om det verkligen stod rätt på lappen.
Jodå, hästen jag haft förra gången ägs av High Chaparall och fodervärdas av ridskolan. Men när det nu började dra ihop sig för säsong på westernparken så var det dags för de hästarna att åka hem igen. Och istället skulle jag som ändå är rätt så liten, som fröken uttryckte det, få rida på den lilla C- ponnyn.
Nåväl fröken sa att jag var liten så då kändes det såklart genast bättre, tog det som en komplimang. Lite löjligt kändes det dock ute i ridhuset sedan när alla hästar och ponnies var aningen högre. Och när flickan som skulle rida ponnyn efter mig visade sig vara ca 7-8 år kanske så kändes det nästan lite pinsamt...
Dock måste jag tillägga att ridningen gick bra, ingen mosad häst som tur var. Pigg och alert var hon också Racer Pottan som hon kallas, riktigt rolig att rida.
Nu är frågan- kommer Big Mama få rida minipållen även nästa gång?

En lördag hemma hos oss.

Dagens ridlektioner var inställda idag då det istället var familjedag på gården där vi rider. Vi hade tänk ta en sväng förbi där, kanske att sambon kunde få komma upp i sadeln och prova också, men så kändes det inte så frestande med vädret idag. Regn till och från lockade inte särskilt.

En ny cykel har det iaf blivit här till dottern idag. Eller ny och ny, nygammal passar nog bättre. Begagnad menar jag såklart, fann inte det rätta ordet direkt .
Har spanat på blocket ett litet tag nu, men de gånger jag ringt har jag dessvärre varit försent ute. Fattar inte hur snabba andra är, som om de hänger på blocket hela dagarna och väntar in att det ska komma in någon ny annons.
Och till den gruppen kunde man tro att jag anslutit mig till häromdagen. Såg min chans och slog till med ett tidigt samtal i torsdags- och först blev vi, yes!!:-)

En sväng in på plantagen har det också blivit här idag. Kom hem med fyra påsar jord men inga blommor. Fick total beslutsångest/ kortslutning med tre livliga barn runt benen och en måttligt road (uttråkad) sambo. Nu har jag iaf införskaffat lite nya krukor (förra veckan) och jord. Två av tre är inte så dåligt, kanske att jag kan ta och komma iväg å handla bommor själv nån dag.

RSS 2.0